Caleb Landy Jones se v "Corn Mine" topí v kukuřici. Nový singl ohlašuje čtvrtou řadovku "Hey Gary, Hey Dawn"

19.02.2024 07:55 - Kateřina Spacek | foto: Jemal Countess

Nejsou tomu ještě ani dva roky, co charismatický herec a multiinstrumentalista Caleb Landry Jones fanouškům představil "Gadzooks Vol.2". A nyní ohlašuje své čtvrté album. Bude se jmenovat "Hey Gary, Hey Dawn" a vyjde 5. dubna u společnosti Sacred Bones.

Caleb Landry Jones
© facebook interpreta
Prvním singlem je "Corn Mine", krásný kousek folkového psych-popu. Stojí na Jonesově strašidelném hlase, pomalu se pohybujících vlnách bicích a na strohých tónech klavíru. Ve výsledku jde o dost mírnější tvorbu, než na jakou jsme u autora zvyklí.

Ke skladbě vznikl stejně fascinující videoklip, který režírovali Lewie a Noah Kloster. Vizuální příběh se odehrává ve speciálně vybudovaném kukuřičném dole, kde protagonista zaujímá ústřední roli uprostřed labyrintu. Absurdní doprovodné video je asi přesně takové, jaké byste vzhledem k názvu písně čekali.

"Caleb se roztřeseně zeptal, co je to za nápad. Odpověděli jsme: 'Noah a já postavíme kukuřičný důl. A ty pak budeš v tom kukuřičném dole. Caleb se na chvíli odmlčel a řekl: 'Víš, to byl dočasný název té písničky... Ale teď je to asi její trvalý název. Pojďme do toho,' " prozradili režiséři a dodali, že klip vznikl z Jonesovy strany zcela neplánovaně.

Deska "Hey Gary, Hey Dawn" přinese následujících třináct skladeb: Hey Dawn, Too Sharp to Be My Carrot, The Moonkey Light, Spot a Fly, Corn Mine, Your Favorite Song, Hey Gary, The Bonzo Bargain, Spiders in the Trees, Masandoia, He Sued His Wife, Useless, The Pageant Thieves.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY